به گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، در هفتمین جلسه کمیسیون ماده ۱۰ قانون چگونگی فعالیت احزاب و گروه های سیاسی، با تاسیس یکصد و چهلمین حزب کشور با عنوان «جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی» موافقت شد.
امروز همچنین گزارش مجمع عمومی حزب «جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران» حزبی با گستره ای ملی، بررسی شد و مورد تایید قرار گرفت.
عبدالله مرادی دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب و مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور در پایان این نشست به خبرنگاران گفت: انجمن اسلامی مهندسان ایران یکی از احزاب ملی است که امروز با دعوت دبیر کل این حزب و حضور وی در جلسه کمیسیون، مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت، گزارش مجمع عمومی این حزب هم مورد تایید قرار گرفت.
مرادی افزود: حزب دیگری که امروز مجوز فعالیت گرفت و کمیسیون با صدور پروانه فعالیت این حزب موافقت کرد تا یکصد و چهلمین حزب کشور تاسیس شود، جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی است که کمیسیون ماده ۱۰ احزاب، با ایجاد این حزب در گستره ملی موافقت کرد.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب ادامه داد: در سطح استانی هم درخواست حزب «رفاه و سلامت» استان آذربایجان شرقی مطرح شد که در نهایت، مجمع عمومی آن، تایید و با صدور پروانه فعالیت برای این حزب موافقت شد.
مرادی با اشاره به فعالیت ۵۷ انجمن اقلیت دینی به رسمیت شناخته شده در قانون اساسی کشور، از موافقت با ادامه فعالیت انجمن زرتشتی «کوچه بیوک یزد» در جلسه امروز کمیسیون خبر داد.
در کنار اینها، موضوعاتی در خصوص الزامات تشکیل جبهه های سیاسی با توجه به مقطع انتخابات و حساسیت های لازم درباره آن مورد بحث قرار گرفت.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب، توجه به اصطلاح «جبهه سیاسی» را ضروری دانست و یادآور شد: جبهه سیاسی از نظر تعریف قانونی آن، تشکلی است از مجموعه احزاب سیاسی دارای پروانه؛ یعنی اطلاق کلمه جبهه، زمانی امکانپذیر خواهد بود که مجموعهای متشکل از حداقل ۳ حزب قانونی دارای پروانه در کنار هم تشکیل یک جبهه را به اطلاع کمیسیون ماده ۱۰ احزاب برسانند. در کشور ما مجموعا ۱۳ جبهه سیاسی فعالیت می کنند که محصول ائتلاف احزاب دارای پروانه است.
مرادی افزود: احزابی که می خواهند در کنار هم کار انتخاباتی انجام دهند، مطابق قانون باید کاربرگ مربوطه را تهیه کنند و زمان، گستره و موضوع فعالیت شان را به اطلاع کمیسیون ماده ۱۰ احزاب برسانند. جبهه سیاسی نیازمند کسب مجوز نیست و صرفا احزابی که از قبل مجوز دارند باید تشکیل جبهه را به اطلاع کمیسیون برسانند.
کمیسیون ماده ۱۰ احزاب یک کمیسیون فراقوه ای با حضور نمایندگان دولت، قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی است و وظیفه آن نظارت بر احزاب، صدور مجوز فعالیت احزاب و کمک به ارتقای فعالیت حزبی در کشور است.
نظر شما